Over ons

VitalaplusHoofdingang

De beste plek om beter te worden

Wie wil er niet zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen? Het Maastrichtse Vitala+ helpt hierbij. Ouderen die na een ongeluk of operatie moeten revalideren, kunnen bij het expertisecentrum terecht voor de juiste zorg, behandeling en begeleiding. Mede door de hoge patiënttevredenheid is Vitala+ uitgegroeid tot een begrip binnen de kortdurende ouderenzorg.

Vitala+ (voorheen Maastricht UMC+|Herstelzorg) is sinds juni 2022 gevestigd in een prachtig pand aan de Gronsvelderweg in Heugem. In twee atria is een unieke beweegtuin ingericht, waar patiënten met behulp van de modernste apparatuur interactieve therapieën kunnen volgen. Dit alles onder kundige begeleiding van ervaren professionals. Iedere patiënt heeft de beschikking over een mooie eenpersoonskamer, die van alle gemakken is voorzien.

Een verblijf bij Vitala+ kenmerkt zich door een prettige, professionele en enthousiaste sfeer. Belangrijk is dat de patiënten de regie hebben over hun revalidatie en herstel. Een team van artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten (en indien nodig ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en psychologen), ondersteunt dit streven en draagt zorg voor een veilig en verantwoord herstel. Uiteindelijk heeft iedereen hetzelfde doel: de dagelijkse zelfredzaamheid vergroten en de kans op verdere gezondheidsproblemen verminderen.

Revalidatiezorg is een expertise die zich voortdurend ontwikkelt. De kennis en ervaring die Vitala+ rondom geriatrische revalidatiezorg heeft opgebouwd vormen de basis van het expertisecentrum. Mede door intensieve samenwerking met het Maastricht UMC+, Envida en huisartsen wordt de kwaliteit van zorg gemonitord en gewaarborgd. Ook de interdisciplinaire aanpak, waarbij alle specialismen intensief samenwerken, draagt hieraan bij.

Het expertisecentrum voor kortdurende ouderenzorg Vitala+ wordt steeds meer geïntegreerd in het bredere, regionale zorgaanbod. Huisartsen, wijkverpleegkundigen, specialisten en mantelzorgers werken veelvuldiger samen. Hierdoor wordt de zorg nog beter afgestemd op de behoeften van de patiënt en kan de overgang van ziekenhuis naar thuis soepeler verlopen. 

Vitala+ biedt de juiste zorg op de juiste plek. Behandeling wordt volledig door de zorgverzekeraar vergoed. Doorverwijzingen vinden plaats via de behandelend (ziekenhuis)specialist of de huisarts. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Transferbureau van Vitala+, via ons algemene nummer: 0436019400.

Sluit de enquête